Posted on

Inspireras inför din badrumsrenovering 

Att stå inför en renovering av badrummet kan vara spännande. Men det kan för många också vara rätt jobbigt eftersom det innebär stress och beslut som ska fattas. En sak som kan underlätta är att du redan nu har ett hum om hur du vill att badrummet ska se ut när renoveringen är fullbordad. Oavsett om du redan vet hur allt ska vara eller inte kan du aldrig få för mycket inspiration. I den här artikeln kan du läsa om hur du kan gå tillväga för att få inspiration inför din badrumsrenovering.  

Besök fysiska butiker 

I byggvaruhus och butiker som säljer inredning kan du få bra inspiration på hur ditt badrum ska se ut. Oftast har de färdiga exempel på hur olika kakel och klinkers ser ut. En del har montrar där du kan se exempel på moderna och fräscha badrum. När du besöker ett byggvaruhus kan du också se hur de kakel du kollat på ser ut i verkligheten så att du bättre kan avgöra huruvida det kommer att passa bra i ditt nya badrum eller inte.  

Använd sociala medier 

Med hjälp av sociala medier kan du spara de bilder som tilltalar dig och du får tillgång till konton som fokuserar på exempelvis inredning. Du kan till exempel skapa ett konto på Pinterest. Pinterest är ungefär som en digital anslagstavla där du har möjlighet att spara de bilder du blir inspirerad av i olika mappar. På Pinterest kan du till exempel se miljontals bilder på olika badrum. Du kan även kolla i andras samlingar. Förutom Pinterest är Instagram ett annat bra exempel på var du kan hitta oändligt med inspiration. Även på Instagram kan du spara bilder i olika mappar. Du kan följa konton som fokuserar på inredning och du kan söka efter hashtags som beskriver de bilder du är ute efter att hitta som till exempel badrum. 

Bläddra i inredningsmagasin 

Om du föredrar fysiska ting över det digitala kan du vända dig till tidningshyllan. Där finns det många bra tidningar som kan ge dig bra och fina exempel på hur ett badrum kan se ut. Det finns flera olika inredningstidningar att välja bland där du bland annat kan se exempel på moderna och fräscha badrum. Några exempel på inredningstidningar är Härligt hemma, Hus & hem, Elle decoration och Residence. 

Läs inredningsbloggar 

Förutom att du kan använda sociala medier så finns det också många bloggar som fokuserar på inredning och renovering. Där kan du få bra inspiration till ditt badrum. Det finns flera bra bloggare som bloggar om inredning. Du kan hitta både svenska och internationella bloggar.