Posted on

Fyra tips för flytten 

Att flytta från ett boende till ett annat kräver både fysisk och psykisk ansträngning. För att underlätta din flytt finns det ett flertal saker du kan tänka på. I denna artikel har vi samlat några värdefulla tips för dig som står inför en flytt. 

Lista 

Om du kan känna igen dig i att du har så mycket att ordna inför flytten att du inte vet vart du ska börja är det alltid bra att skriva en lista. Att skriva en lista med punkter över vad du behöver göra innan flyttlasset går är ett bra sätt för dig att få en bra överblick på vad som faktiskt behövs göras. Du kan välja att skapa en lista efter prioriteringsordning eller bara skriva ner allt du kan komma på. När du sedan bockat av punkten på listan kommer du att se att du får saker gjorda vilket kan kännas skönt och du känner förhoppningsvis mindre stress. Därför ska du skapa en lista med saker du behöver fixa innan flytten. Det kan till exempel vara allt ifrån flyttstädning till rensning till att ändra adress och fixa nytt bredband till det nya boendet. 

Planera 

Att flytta innebär alltid stora mängder av stress. För att minska på stressen ska du därför planera inför flytten. Att planera din flytt kan till exempel innebära att du börjar packa ner dina ägodelar  allt eftersom istället för att packa ner allt i ren panik dagen innan flytten. Att packa i tid kommer att underlätta för dig enormt. Ett annat tips som har med packningen att göra är att du ska packa ner sakerna rum för rum och markera kartongerna med vad som ligger i samt till vilket rum de tillhör. Till exempel  filmer + vardagsrummet. Andra saker som kan vara bra att planera in är tid för besiktning eller liknande. 

Rensa 

När du ändå går igenom dina ägodelar kan det vara en bra idé att ta tillfället i akt och gallra bland dem. Rensa bort de saker som inte fungerar eller som du inte använder och återvinn, skänk eller låt dem gå till försäljning. På så sätt minskar du sakerna du annars skulle behöva packa med dig och om du säljer de saker som andra kan ha användning av kan du få in en bra peng du kan köpa nya saker för till ditt nya boende. 

Hjälp 

Eftersom att det är fysiskt och psykiskt krävande att flytta ska du inte vara rädd för att be dina nära och kära om hjälp med packningen eller att bära saker på flyttdagen. Förutom att du kan be om hjälp kan du också anlita hjälp om du har möjlighet till det.