Posted on

Studera till hud terapeut

Att studera till hud terapeut är riktigt roligt. Har du intresse för hälsa och välmående är det verkligen utbildningen för dig. Så klart måste du även vara ganska utåtriktad för arbetet kräver mycket social kontakt. Arbetet är ganska varierande också.

Vem kan bli hud terapeut?

Det är viktigt att du är social och har lätt för att prata med olika typer av personligheter. Vidare är det bra om du har en känsla och även intresse för färg och form. Något som är otroligt viktigt i branschen är att du visar hänsyn och är respektfull. I många behandlingar har kunder väldigt lite kläder på sig och det är upp till dig att få dem att känna sig så bekväma som möjligt.

Vad blir dina arbetsuppgifter?

Arbetsuppgifterna är många och varierande. Hur länge du behandlar en kund kan variera, allt från ungefär en halvtimme till kanske två timmar. Själva uppgifterna kan vara exempelvis hårborttagning, plock och färg av ögonbryn, fixa naglar och lite annat.

Tålamod och stadig på handen

Många arbetsuppgifter kräver att du har tålamod och är stadig på handen. Att lägga lösögonfransar, göra lash lift eller färga ögonfransar kräver ett mycket noggrant arbete. Det är inte bara en fråga om hur snyggt det blir, utan snarare om säkerhet för din kund.

Hårborttagning

Hårborttagning kan ske genom vaxning, epilering, laser och andra metoder. Många vill få bort oönskad hårväxt på ben, armhålor, bikinilinje och överläpp. Hos män kan det även hända att du får ta bort hår på exempelvis ryggen eller på bröstet.

Vilka ämnen läser en hud terapeut?

Det finns lite olika kombinationer. Vissa väljer att kombinera en utbildning till hud- och massageterapeut exempelvis. Du läser bland annat dermatologi, anatomi, hudvård och hårborttagning. Kosmetisk kemi och fysik, kroppsvård och massage är några av de ämnen du måste läsa.

Var finns jobben?

Många hudterapeuter väljer att starta upp ett eget företag. Om du gör det kan du antingen öppna din egna salong som https://www.amytiz.se/, eller hyra en plats i en salong. Men det finns fler möjligheter än så. Det blir vanligare med anställningar och många nya områden där hudterapeuter kan arbeta.

Utanför salonger och spa

Det finns många andra ställen som behöver den kompetens en hud terapeut besitter. Arbetsmöjligheter kan finnas på apotek, en plats många går för att köpa både estetisk hudvård men även hudvård för olika problem. Friskvårdsinstitut kan också var i behov av specialist inom hudvård.

Tänk utanför boxen

Idag blir många tjänster digitaliserade hos https://www.amytiz.se/. Många av de tjänster som ni går att få digitalt, var det nog inte många som ens tänkte på för några år sedan. Att konsultera och ge rådgivning via nätet som hud terapeut kan vara ett effektivt sätt att nå ut till fler. Dessutom är det en möjlighet för dig att vara mer flexibel i ditt arbete.

Vidareutbildning

Om du enbart utbildat dig till hudterapeut kan du alltid bygga på med fler utbildningar efterhand. Även om utbildning i sig är ganska bred kan det vara kul att lägga till lite annat. Exempelvis massageterapeut eller frisör.